Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Πνευματικά πλούτη


διά των οποίων εδωρήθησν εις ημάς αι μέγισται και τίμιαι επαγγελίαι, ίνα διά τούτων γίνητε κοινωνοί θείας φύσεως, αποφυγόντες την εν τω κόσμω υπάρχουσαν διά της επιθυμίας διαφθοράν.
Β’ Πέτρου α’ 4

Πνευματικά πλούτη

Ήταν μια φτωχή γυναίκα, χριστιανή, πριν αρκετά χρόνια στη Σκωτία, πολύ φτωχιά. Μια μέρα πήγε και βρήκε τον ποιμένα της εκκλησίας, να τη βοηθήσει να βρει κάποια δουλειά. Εκείνος τη ρώτησε αν είχε τίποτε συγγενείς. Η ηλικιωμένη γυναίκα απάντησε ότι είχε ένα γιο που εργαζόταν για την κυβέρνηση στην Ινδία. «Δεν σας στέλνει τίποτε;» την ρώτησε. «Φυσικά, μου γράφει γράμματα όλο αγάπη και συνήθως βάζει μέσα στο φάκελο και κάτι όμορφα χαρτιά, με ωραίες εικόνες επάνω τους. Τα φυλάω μέσα στη Βίβλο μου. Δεν θέλω όμως να του πω για τη φτώχεια μου και ότι έχω ανάγκη από χρήματα». «Θα σας πείραζε να μου δείξετε αυτά τα χαρτιά;» Η γυναίκα πήγε κι έφερε τη Βίβλο της κι έβγαλε μέσα από τις σελίδες της…χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. «Ορίστε, έχετε όλα αυτά τα χρήματα και δεν το γνωρίζατε!»
Μέσα στις σελίδες της Αγίας Γραφής έχει ο Θεός για μας ανυπολόγιστα πνευματικά πλούτη. Κι όμως υπάρχουν πολλοί, που ενώ κρατούν τη Βίβλο στα χέρια τους ή την έχουν
στη βιβλιοθήκη ή στο κομοδίνο τους, αγνοούν αυτά τα πλούτη. Βρίσκονται εκεί για μας και γίνονται δικά μας, όταν η καρδιά μας είναι έτοιμη να τα δεχτεί. Όταν ανοίξει στην αγάπη του Θεού. Όταν πάψουμε να κοιτάζουμε με το ένα μάτι τις προσφορές του κόσμου. Όταν πάψουμε να δίνουμε σημασία και τροφή στις επιθυμίες μας καις στις έλξεις της αμαρτίας. Τότε όλος αυτός ο θησαυρός του Θεού θα αρχίσει να σημαίνει πολλά για μας. Τότε η ειρήνη και η χαρά του Χριστού θα πλημμυρίσει την καρδιά μας. Τότε οι υποσχέσεις Του θα ζωντανέψουν μπροστά μας καθώς θα προχωρούμε στο δύσκολο δρόμο αυτής της γης. Τότε θα είμαστε πραγματικά πλούσιοι!

Κύριέ μου, δεν με κάλεσες σε φτώχεια και κακομοιριά, αλλά σε δόξα και απόλαυση του Προσώπου Σου. Δώσε μου να γνωρίσω και να αξιοποιήσω τα όσα Εσύ μου χαρίζεις μέσα από τον Άγιο Λόγο Σου, ώστε κάθε μέρα να έρχομαι πιο κοντά Σου, να Σου μοιάζω όλο πιο πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου