Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Η «τέλεια» εξαπάτησηΕγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος, ως λέων ωρυόμενος, περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη.
Β’ Πέτρου ε’ 8

Η «τέλεια» εξαπάτηση

Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ληστείες και κλοπές και πρέπει πολύ να προσέχουμε. Το παρακάτω περιστατικό ξεπερνάει σε φινέτσα και προγραμματισμό
όλα τα συνηθισμένα. Η γυναίκα είχε ένα μεγάλο γιο. Μια μέρα, ενώ ο γιος της έλειπε στη δουλειά, της χτύπησαν κάποιοι το κουδούνι και της είπαν ότι έρχονται εκ μέρους του. Τους χρωστούσε, είπαν, 9000 ευρώ και τους είχε στείλει να την πάρουν, να πάνε μαζί στην τράπεζα να τους τα δώσει. Η γυναίκα, όπως ήταν φυσικό, έδειξε κάποια δυσπιστία. «Μα δεν μου έχει πει τίποτε», διαμαρτυρήθηκε. «Αμέσως, να τον πάρουμε στο τηλέφωνο να σας το πει ο ίδιος». Και πήραν με το κινητό τους το γιο της, όπως της είπαν, και της τον έδωσαν να μιλήσει. Η γυναίκα είναι σίγουρη πως άκουσε τη φωνή του παιδιού της στην άλλη άκρη της γραμμής να της λέει: «Μαμά, κάνε μου αυτή τη χάρη, δεν σου το είπα γιατί ντρεπόμουνα, πήγαινε και δώσ’ τους τα και θα σου εξηγήσω όταν έρθω». Τι να κάνει, πήγε μαζί τους, έκανε ανάληψη και τους τα έδωσε. Η αστυνομία, που επιλήφθηκε της υπόθεσης αργότερα, — γιατί ο γιος της γύρισε και δεν είχε ιδέα για όλα αυτά – είπε πως, εκτός του ότι είχαν κάποιον που μπορούσε να μιμείται φωνές, θα είχαν και γνωστό στην τράπεζα, που ήξερε τις καταθέσεις τους και είχε φροντίσει να υπάρχουν τόσα χρήματα διαθέσιμα για ανάληψη.
Χρειάζεται να είμαστε άγρυπνοι, γιατί υπάρχει ένας άλλος ύπουλος κλέφτης, ο διάβολος, που θα θελήσει να μας κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Να μας κλέψει την ειρήνη μας, τη χαρά μας, τις ώρες που έχουμε με τον Κύριό μας και με τα πνευματικά μας αδέλφια. Να μας κλέψει τη μελέτη μας από τον Λόγο Του, να μας κλέψει το χρόνο μας, το ενδιαφέρον μας, την πνευματική μας πρόοδο και αύξηση. Μόνον προσκολλημένοι στον Κύριό μας μπορούμε να είμαστε ασφαλείς.

Κύριέ μου, θέλω να είσαι ο απόλυτος Κύριος της καρδιάς μου και της μέρας μου, ώστε να μη με βρει ευάλωτο ο εχθρός της ψυχής μας και με κάνει να χάσω τα δώρα Σου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου