Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Με μια τέτοια ευαισθησία!






…διότι όστις εγγίζει εσάς, εγγίζει την κόρην του οφθαλμού αυτού.
Ζαχαρίας β’ 8


Με μια τέτοια ευαισθησία!

Μια ταλαιπωρία στην υγεία μας μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον ζωντανό Θεό που πιστεύουμε, να μας αποκαλύψει αλήθειες και υποσχέσεις του Λόγου Του με ιδιαίτερο
τρόπο. Ήταν καλοκαίρι κι ένα πιστό παιδί του Θεού έκανε τις βουτιές στην καθαρή θάλασσα. Σ’ ένα μακροβούτι αναδεύτηκε η άμμος του βυθού κι όταν βγήκε είχε μια ενό–
χληση στο μάτι, που άρχισε να δακρύζει, προσπαθώντας να αποβάλει έναν κόκκο άμμου. Μετά από λίγο άρχισε να το τρίβει ασυναίσθητα, για να ανακουφιστεί. Όσο συνέχιζε το τρίψιμο, συνέχιζαν και τα δάκρυα, μα το πρόβλημα επιτεινόταν. Εν τω μεταξύ γρατζουνίστηκε τόσο άσχημα ο κερατοειδής του ματιού, που σε δυο – τρεις ώρες άρχισε να έχει αβάσταχτους πόνους. Η συνέχεια ήταν στο νοσοκομείο, αλλά η πνευματική συνέχεια θα ακολουθεί τον πιστό αυτό άνθρωπο για καιρό. «Πρώτη μου φορά κατάλαβα πόσο ευαίσθητα είναι τα μάτια μας, πόσο ένα τόσο μικρό ξένο σώμα μπορεί να τα πληγώσει. Τόσο πολύτιμος είμαι για τον Θεό, ώστε όποιος με αγγίζει είναι σαν να αγγίζει την κόρη του ματιού Του;»
Με αυτόν τον παραστατικό τρόπο μιλώντας ο Ίδιος ο Κύριος του Ουρανού και της Γης μας θυμίζει πόσο μας νοιάζεται όταν η αδικία μας πνίγει, όταν οι συνθήκες και οι άνθρωποι γύρω μας γίνονται σκληροί και αμείλικτοι. Όπως κάποιος θα προστατεύσει το μάτι του, έτσι ο Θεός μας θα μας καλύψει με την αγάπη Του, θα μας περικυκλώσει με τους αγγέλους Του, θα διεκδικήσει για μας το δίκιο μας και θα μας δώσει ειρήνη. Αν κάποιος σε κατατρέχει, αν φοβάσαι πως σου έχουν στήσει παγίδα, ησύχασε με πίστη και πεποίθηση ότι ο Κύριος θα σε καλύψει. Η σκιά του χεριού Του θα πέσει επάνω σου προστατευτικά και κανείς δεν θα μπορέσει να σε πειράξει, γιατί είσαι δικός Του. Αν έχεις Κύριο τον Κύριο του Σύμπαντος, δεν χρειάζεται να φοβάσαι κανέναν!

Κύριέ μου, μέσα στον κόσμο της αδικίας και της υποκρισίας, κάνε να νιώθω το μάτι Σου στραμμένο επάνω μου, την καρδιά Σου ευαίσθητη για μένα, να Σου εμπιστεύομαι τα πάντα και να ησυχάζω!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου