Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έδωσε τη ζωή Του για σένα!





Κάποιος κήρυκας προσπαθούσε να εξηγήσει την αγάπη του Χριστού και διηγήθηκε την ιστορία μιας μητέρας, που πήρε το μωρό της κάποια νύχτα για να περάσει τα βουνά.
Αλλά έπεσε χιόνι και έχασε το δρόμο της. Κατάκοπη, αναγκάστηκε τελικά να ξαπλώσει στο χιόνι και να σκεπάσει το παιδί με το σάλι της. Το επόμενο πρωί την βρήκαν νεκρή. Το μωρό ήταν ζωντανό. «Αν ακόμη ζει», συνέχισε ο ιεροκήρυκας, «θα είναι γύρω στα τριάντα. Αν γνωρίζει αυτή την ιστορία του, ότι η μητέρα του έδωσε τη ζωή της για να τον σώσει, σίγουρα η καρδιά του θα είναι γεμάτη από αγάπη γι’ αυτή. Κι εσύ, φίλε μου, είσαι χειρότερος από έναν αχάριστο γιο αν δεν αγαπάς τον Ιησού Χριστό που πέθανε για να σε σώσει!» Μετά από λίγες μέρες κάλεσαν αυτόν τον άνθρωπο του Θεού στο κρεβάτι ενός ετοιμοθάνατου άρρωστου νέου άνδρα, που είχε κυλιστεί στην αμαρτία. Ήταν ο γιος εκείνης της γυναίκας. Είχε συμβεί να μπει στην εκκλησία εκείνο ακριβώς το πρωινό και να κούσει την ιστορία, τη δική του ιστορία. Λίγο πριν σβήσει η τελευταία του πνοή, δέχτηκε τον Ιησού Χριστό στην καρδιά του, Σωτήρα του και Κύριό του και έφυγε μαζί Του για την άλλη όχθη!

Δεν χρειάζεται να κυλιστείς στην αμαρτία, για να νιώσεις αμαρτωλός. Ούτε χρειάζεται να φτάσεις στο χείλος του θανάτου για να ζητήσεις το έλεος και τη συγχώρηση του Θεού. Ο Χριστός σε αγαπάει, έδωσε τη ζωή Του για σένα. Σε περιμένει, σε ψάχνει, θέλει να σε σώσει, τώρα! Η αμαρτία, χωρίς να το καταλαβαίνεις, σου σκάβει την ψυχή και νομίζεις ότι όλα σου φταίνε, αλλά φταίει μέσα σου, η καρδιά σου. Ο Χριστός μπορεί να την αλλάξει, να σε αναγεννήσει, να σε κάνει καινούργιο άνθρωπο, λυτρωμένο, ελεύθερο, δυνατό! Για ένα ήρθε στη γη, και δεν είναι αυτό καθόλου εγωιστικό να το πάρεις έτσι. Το αντίθετο μάλιστα, περιμένει να το αναγνωρίσεις και να Του πεις ευχαριστώ!

Κύριέ μου, Εσύ πρώτος με αγάπησες. Αξίωσέ με κι εμένα να Σε αγαπήσω με όλη μου την καρδιά και να ζήσω για Σένα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου