Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τυπογραφία!









«Διότι το Αρνίον….. θέλει ποιμάνει αυτούς, και οδηγήσει αυτούς εις ζώσας πηγάς υδάτων.  και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών» (Αποκ. ζ’ 17)

Σε άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Π. Μανδραβέλης, έγραφε:  «Όταν ο Γουτεμβέργιος τον 15ο αιώνα συναρμολόγησε την πρώτη τυπογραφική πρέσα, δεν ήξερε ότι αυτή η εφεύρεσή του θα άλλαζε τον κόσμο.  Η τυπογραφία ήταν «το καύσιμο της Αναγέννησης» και με τη βοήθειά της δημιουργήθηκε η μαζική παιδεία.  Έτσι και σήμερα, δεν γνωρίζουμε που οδηγεί αυτόν τον κόσμο ο καλπασμός της τεχνολογίας».  Πράγματι ο άνθρωπος αγνοεί…..  Αφήνεται να παρασυρθεί από το κύμα των εξελίξεων χωρίς να γνωρίζει που οδηγείται.  Προς το καλό ή προς το κακό. 

Αγαπητέ μας φίλε, το μόνο στη ζωή για το οποίο είμαστε απόλυτα σίγουροι πού μας οδηγεί, είναι η σύνδεσή μας με τον Θεό διά μέσου του λυτρωτικού έργου του Χριστού.  Οδηγεί τους πιστούς Του στην παρουσία Του.  Σε έναν κόσμο ειρήνης και χαράς, όπου «ο Θεός θα είναι μαζί τους….. θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους……  και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον» (Αποκ. κα’ 4).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου